TARİHÇE

TARİHÇE

15.08.2023 204

Okulumuz Sincan İlçesi’nin Osmanlı Mahallesi’nde bulunmaktadır. 1999 yılında  “ Vehbi Koç Vakfı “ tarafından ülkemiz genelinde yaptırılan ve 17 tane olan Koç İlköğretim Okullarından birisidir. Yap -yaşat ilkesi şeklinde yapılmış olan okulumuz aynı yıl içerisinde Milli Eğitim Bakanlığına devredilerek eğitim- öğretime başlanmıştır. İkili eğitim yapılan okulumuzun ana sınıfında 4 şube, İlkokul kısmın da 32 şubede  eğitim ve öğretim görmektedir. Ayrıca Hafif Zihinsel Özel Eğitim ve Hafif Otistik Özel Eğitim Şubesinde hizmet vermektedir.

                Okulumuz eğitim öğretime başladığından bu yana üstlenmiş olduğu misyonu ve göstermiş olduğu performansı nedeniyle, bulunduğu çevrede seçkin ve tercih edilen kurum olma özelliğini göstermektedir.

                Okulumuzun bulunduğu çevrenin eğitim, sosyal ve kültürel düzeyi orta seviyededir. Yakın çevrede bölgenin kültürel yapısına katkıda bulunacak sinema, tiyatro, kütüphane, kurs merkezleri bulunmamaktadır. Yakınımızda bulunan semt parkı ise dinlenme ve spor yapma imkanı sunmaktadır. Okul çevresinin demografik yapısı ile ilgili olarak aşağıdaki tespitlere ulaşılmıştır.

             Bölgenin kurulma ve yerleşme tarihi yaklaşık 19 yıldır. Bölge, İç Anadolu’dan yoğun göç almıştır. Kısmen doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’nden gelen yurttaşlarımız da bulunmaktadır.
              Çevremizde bulunan ailelerdeki çocuk sayısı 2 ile 4 çocuk aralığındadır.  Yaşlı nüfusun eğitim düzeyi ilkokul ve aşağısı, genç nüfusun ise ilköğretim ve lise aralığındadır. Az sayıda üniversite mezunu velilerimizde bulunmaktadır.

             Bölgede imara uygun olarak ve site şeklinde yapılmış 5 katlı konutlar vardır.